Dezastru pentru Mercedes în Austria

Victorie Red Bull acasă în Austria, mii de fani olandezi extaziați de victoria lui Max Verstappen.

După ce au dominat toate sesiunile de antrenamente și calificările plecând din prima linie a grilei de start, săgețile argintii nu au reușit să termine cursa.

Valtteri Bottas plecat din pole position nu a avut un start reușit, Kimi Raikkonen reușind să treacă de el cu un sprint fulminant. Bottas a reușit însă să revină după ce Verstappen a forțat o depășire la limita regulamentului scoțându-l în afară circuitului pe Raikkonen care se instalase pe locul secund. După investigarea cazului decizia a fost că olandezul nu trebuie penalizat. Apoi olandezul a profitat pe deplin de această poziție mergând la conservarea pneurilor în spatele lui Bottas. În turul 14 este începutul dezastrului pentru Mercedes, Bottas abandonează datorită unor probleme tehnice. Rămas singur pe pistă Hamilton cu pneuri super soft îmbătrânite, Mercedes fiind singura echipa care nu a reacționat la introducerea VSC incepe sa piardă teren în favoarea lui Verstappen. Având un avans destul de mic după schimbul de pneuri iese abia pe poziția a patra chiar în fața lui Sebastian Vettel. Încercând sa recupereze însă forțează destul de mult și monopolul cedează. Dezastrul s-a întâmplat. Ambele monoposturi Mercedes out. Acest lucru nu s-a mai întâmplat din 2016 MP al Spaniei.

A fost o zi teribil de dureroasă pentru noi. Pentru mine personal cea mai dureroasă din ultimii șase ani.-Toto Wolf. Am avut primele două poziții pe grilă,câteva tururi foarte bune a lui Hamilton pentru ca mai apoi să apară cele două abandonuri. -a mai spus Directorul executiv de la Mercedes.

De abandonul celor de la Mercedes a profitat bineînțeles și Vettel plecat de pe poziția a șasea după cea fost retrogradat 3 locuri pe grilă după ce l-a blocat pe Carlos Sainz. Cu locul 3 obținut la finalul cursei Vettel devine din nou lider în clasamentul general la un singur punct în fața britanicului.

McLean reușește puncte prețioase, Alonso plecat de pe linia boxelor termină pe locul 8.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.