Moto GP revine în forță în acest weekend

ROSSI

După două săptămâni de pauză Moto GP revine în forță în acest weekend la Assen Dutch Moto GP.

Motomondialul de viteză se pregătește să revină pe circuitul plin de istorie TT Ciruit Assen. Circuitul de la Assen , unul dintre cele mai iconice din calendar, care se întinde pe printre câmpurile verzi și pitorești ale localității Drenthe celebrează 100 de ani de la prima cursă care a avut loc pe acest circuit.

Jorge Lorenzo sosește în Olanda destul de încrezător după 2 victorii consecutive, două victorii obținute fără emoții . Este pentru prima dată de când a venit la echipă când se află în fața team mate-ului său , Andrea Dovizioso. Dacă spartanul reușește încă o victorie la Assen va deveni al doilea pilot de la Ducati care reușește 3 victorii la rând după Casey Stoner, însă trebuie menționat că Lorenzo are doar o singură victorie pe acest circuit, în 2010.

Cu victoria lui Lorenzo trebuie să fie decacord și Andrea Dovizioso care cu siguranță va dori să treacă din nou în fața coechipierului său, iar dacă ne gândim că ar fi posibil să fie o cursă udă, totul ar fi în avantajul italianului care este un pilot foarte bun pe ploaie.

Un alt favorit la câștigarea cursei de la Assen este și Valentino Rossi care are nu mai puțin de 10 victorii pe acest circuit ultima fiind chiar în 2017. Il Dottore care are deja 3 podiumuri la rând cu siguranță că va căuta cu ardoare victoria. Deasemenea Maverick Viñales va încerca și el o clasare în fața coechipierului său ținând cont de faptul că nu a avut rezultate extraordinare de când este coleg de echipă cu Rossi.

Dar Marquez? Va încerca acesta să câștige, sau va încerca doar să își păstreze diferența de puncte? Greu de știut ținând cont de faptul că Rossi e greu de bătut aici.

Jack Miller de la Alma Pramac, care în ultimile curse a cam ieșit din peisaj are și el ceva de demonstrat dar îi va fi foarte greu să se bată cu foștii finaliști de la Assen precum coechipierul său  Danilo Petrucci sau Cal Cratchlow ( LCR Honda Castrol)

Bineînțeles că și debutantul din acest an Franco Morbidelli de la (EG 0,0 Marc VDS) are ceva de demonstrat fiind numai la două puncte îin fața rivalului de la Monster Yamaha Tech 3 Hafizh Syahrin

 Assen.png
Prima cursă        1959
Viraje          18
Lungimea circuitului   4,542km
Număr de ture       26
Total Km         118,1

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.