Hamilton -Victorie lejeră în Franța

hamiltonMercedes vine în Franța cu un set complet de upgrade-uri, Hamilton transformă pole-ul în victorie.

 

După ce a dominat întreaga sesiune de antrenamente și calificările Lewis Hamilton reușește și prima victorie pe circuitul Paul Ricard din Franța. A fost o cursă în care am avut parte de foarte mult spectacol dacă stam să ne uitam la cursele anterioare. Nici incidentele nu au lipsit, imediat după start  Valtteri Bottas și Sebastian Vettel s-au acroșat ,iar Hamilton a avut de profitat scăpând de urmărirea germanului. Pe lângă faptul că a câștigat și prima cursă din carieră pe circuitul din Le Castellet , a urcat din nou pe prima poziție în clasamentul general .

Imediat după acroșaj Vettel și Bottas au intrat la boxe înlocuind pneurile ultra soft cu soft sperând să ducă cursa până a final. Sofurile au dat un randament destul de bun pe monopostul germanului el reușind să recupereze poziție după poziție în timp ce Bottas a rămas blocat nereușind depășirile făcute de Vettel.

Max Verstappen a dovedit că a învățat din greșelile trecutului și după ce a profitat de  acroșajul dintre Bottas și Vettel a rulat cuminte în spatele britanicului ne forțând mai mult decât e cazul.

Cursa de recuperare a lui Vettel a fost una extraordinară ,germanul reușind să ajungă pe locul 5 chiar în spatele lui Kimi. Un moment foarte important este în turul 35 când finlandezul Kimi Raikkinen intră la boxe pentru schimbul de pneuri și iese la 3,5 secunde în spatele coechipierului său. Kimi a revenit pe pistă cu super softuri arătând intențiile ofensive ale acestuia. Întrebarea era, îl va depăși pe Vettel sau îi va ceda locul? Însă finlandezul nu stă mult pe gânduri și  trece imediat de german lansându-se în urmărirea lui Ricciardo.  Vettel a înțeles repede că dacă vrea sa păstreze această va trebui să mai treacă odată pe la boxe pentru un set nou de pneuri. La mai puțin de 10 secunde în spatele lui Ricciardo, Kimi recuperează mai mult de o secundă pe tur și nu după mult timp începe să pună presiune pe acesta, arătându-i acestuia intențiile sale clare că își dorește locul 3. Iceman având pneuri mai proaspete decât australian trece și de acesta după un duel foarte frumos.

Putem spune ca circuitul Paul Ricard a revenit în formula 1 cu o cursă destul de interesantă, spectacolul fiind prezent  pe circuit ceea ce a plăcut publicului destul de numeros prezent la fața locului.

image-2018-06-24-22528419-0-frantei-rezultate-cursa

Următorul MP din calendar va avea loc în weekend ul 29-01 Iulie în Austria

 

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.