Mercedes în pole position pe circuitul Paul Ricard

11253322.jpg

Mercedes în Pole-Position după 28 de ani în Franța pe circuitul Paul Ricard

Franța revine în Marele Circ.

După ce a dominat ambele sesiuni de antrenamente de Vineri Mercedes reușește să ocupe și prima linie pe grila de start. Mercedes a fost de neoprit în aceasta sesiune după ce a venit în Franța cu un set complet de upgrade uri. După ce circuitul a fost stropit de de o ploaie ușoară Lewis Hamilton reușește pe final de Q3 timpul de 1,30,029, timp cu care a reușit să ocupe prima poziție pe grilă. In spatele său la 0,118 s-a clasat nimeni altul decât Valtteri Bottas.

A doua linie a fost ocupată de Sbastian Vettel (Ferrari) cu 1,30,400 și Max Verstappen (Red Bull) 1,30.705. Daniel Ricciardo și Kimi Raikkonen au fost cei care au ocupat a treia linie pe grila de start, respectiv locurile 5 și 6. Probabil vom asista la o luptă destul de strânsă chiar de la startul cursei, Verstappen pe care îl știm destul de bătăios va încerca să îi ia fața lui Vettel, iar Ricci va forța cu siguranță pentru a nu pierde contactul cu locurile din față. Nici Kimi nu trebuie exclus dacă stăm să ne gândim el având un start de sezon destul de bun.

Carlos Sainz a reușit o sesiune de calificări destul de bună clasându-se în top ten în spatele lui Kimi Raikkonen pe locul 7 iar pe 8 monegascul Charles Leclerc. Top ten se încheie cu cei de la Haas Kevin Magnussen și Romain Grosjean ocupând in ordine locurile 9 și 10.

Pentru McLaren însă a fost o sesiune dezastruoasă ne intrând nici măcar în Q2 ,Fernando Alonso izbutind un loc 16 iar Vandoorne abia pe 18.

Odată cu revenirea pe acest circuit Lewis Hamilton reușește al 75-lea pole position din carieră, și după cât se pare Mercedes se simte destul de bine pe acest circuit intrat în calendar începând cu acest an.

Nu a fost foarte rău. Impeccable.. Este minunat ca formula 1 a revenit în Franța, un loc atât de frumos. Am fost primiți foarte bine, foarte multă lume încântată să vină să se bucure din nou de farmecul Formulei 1 pe circuitul Paul Ricard. Apoi faptul că am reușit să ne clasăm în față se datorează eforturilor echipei.- Lewis Hamilton

calificari

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.