Fernando Alonso câștigă Le Mans

Alonso

Alonso câștigă Le Mans cu Toyota Gazoo Racing și este mai aproape de câștigarea triplei coroane.

Dublul campion mondial de Formula 1 a venit la Le Mans doar cu un singur gând ,și anume să câștige, ceea ce s-a și întâmplat. Astfel ca a devenit al 5-lea pilot care câștiga atât o cursă de anduranță cât și o coroană de campion mondial în formula 1.

Alonso nu a avut o perioada foarte bună în ultimii ani la McLaren , fiind incapabil să mai câștige o cursă sau să mai prindă măcar un podium datorită problemelor de ordin tehnic. În schimb, conform ultimului contract semnat cu aceștia a avut permisiunea de a participa în cursele de anduranță, ceea ce i-a dat ocazia de a simții din nou gustul victoriei. Spaniolul a profitat de faptul că Toyota rămăsese singura echipă din clasa hybrid LMP1 care avea un avantaj semnificativ de performanță și s-a alăturat altor doi foști piloți de formula 1 Sebastian Buemi și Kazuki Nakajima.

În acest an totul a decurs fără greșeală, așa cum și-au dorit cei de la Toyota, echipajul de pe mașina #8 din care a făcut parte și Alonso rulând pe poziția a 2-a o mare parte din timp. Apoi pe timpul nopții spaniolul a reușit să recupreze teren, pentru ca mai apoi Nakajima să treacă de Kobayashi.

Această victorie îi aduce lui Alonso cea de a doua coroana din cele 3 , lipsindu-i doar cea de la Indianapolis,cursa de 500 de mile pentru a deveni al doilea pilot din istorie după legendarul Graham Hill deținător al Triple Crown.

Într-o epocă modernă în care piloții tind să se specializeze doar pe o singură latură a acestui sport această coroană ar fi o realizare remarcabilă pentru spaniol. Acum toată atenția lui se îndreaptă către următoarea cursă de Formula 1 care va avea loc în Franța pe circuitul Paul Ricard  in weekend ul ce urmează.

 

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.