Spa-Francorchamps rămâne în Formula 1

Circuitul de la Spa-Francorchamps va rămâne în Formula 1 pentru încă 3 ani.

 

motorsportmagazin.com

Unul din cele mai frumoase și mai tehnice circuite din formula 1, cel de la Spa-Francorchamps urma să iasă din circuit dacă nu s-ar fi ajuns la un acord cu cei de la Liberty Media.

Ministrul valon al Economiei, Pierre-Yves Jeholet și Liberty media s-au pus la masă și au ajuns la un nou acord pentru următorii 3 ani, până în 2021.

Conform, cotidianului L’Echo, Jeholet a asigurat că este „un acord bun”, dar a cerut societății organizatoare a evenimentului din regiunea Valonia să facă totul pentru a reduce costurile.

E un contract bun, care ne va permite să promovăm extrem de bine regiunea noastră. Intrăm și într-o eră nouă, fiind prima dată când încheiem un acord cu Liberty Media. Va fi foarte bine și pentru economie, care a crescut de exemplu la 20.5 milioane de euro în 2017, cu 21 de procente mai mult decât în 2016” – Pierre-Yves Jeholet.

Pentru ediția din 2018 au fost deja vândute aproximativ 200 000 de bilete dintre care 75 000 doar pentru ziua cursei. Asta se  datorează și faptului că foarte mulți fani vin să îl vadă pe olandezul Max Verstappen pilotul de la Red Bull, foarte iubit aici. În acest an circuitul de la Spa găzduiește etapa cu numărul 13 din calendar și va avea loc in weekend ul 24-24 August.

 

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.