Victorie pentru Ducati pe circuitul din Catalunya

Ducati punctează din nou decisiv în Marele Premiu al Spaniei prin același Jorge Lorenzo câștigător și etapa trecută la Mugello.

1507216036_831830_1507216502_noticia_normal

Plecat din pole-position Lorenzo a condus cursa de la un capăt la celălalt fără prea mari emoții, diferența între el cel de al doilea clasat Marc Marquez fiind în permanență undeva la 2 secunde. Surpinzător a fost și alegerea pneurilor soft-soft față de ceilalți piloți care au preferat hard-hard. Dacă Lorenzo a plecat ca din pușcă Marquez a ales calea mai sigură după greșelile făcute anterior și a mers la siguranță în spatele lui Jorge fără a încerca nimic spectaculos. Ducati a ratat șansa unei duble după ce Dovi a forțat prea mult in spatele lui Jorge Lorenzo încercând să țină pasul cu acesta.

Marc Marquez a profitat de căzătura lui Divizioso și a mers la siguranță în spatele lui Lorenzo, aceasta dovedindu-se o alegere câștigătoare. De căzătura lui Dovi a profitat și Rossi care a moștenit locul 3 pe care a știut sa îl păstreze până la finalul cursei. Astfel că Il Dottore se dovedește încă odată unul dintre cei mai constanți piloți după al patrulea podium în acest sezon. În schimb team mate-ul său, Maverick Vinales nu a reușit o cursă foarte bună, el ne reușind să îi țină piept lui Pedrosa care a trecut de el, și cu greu făcând față atacurilor lui Johann Zarco.

Nu a fost o cursă ușoară, dacă stăm să ne uităm că nu mai puțin de 12 piloți nu au reușit să termine cele 25 de tururi, ei abandonând din diferite motive. Tito Rabat a fost nevoit să abandoneze după ce motorul său a luat foc, existând pericolul de a împrăștia ulei pe circuit , însă din fericire nimeni nu a avut de suferit.

In final trebuie să spunem ca Marquez și-a păstrat primul loc in clasamentul general al piloților urmat la o diferență de 27 de puncte de Rossi.

Rezultate finale MP al Barcelonei

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.