Rossi și Viñales țintesc podiumul în Barcelona.

Viñales caută al doilea podium din acest sezon pe circuitul de acasă, ambii piloți de la Yamaha încercând să reducă diferența de puncte din campionat.

presentazione_yamaha_2018

După ce Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) și-a asigurat al treilea podium din acest sezon acasă la Mugello, a venit rândul lui Vinales să urce pe podium în fața fanilor pe circuitul Gran Premi Monster Energy de Catalunya.

Viñales deține și un record pe acest circuit la clasele inferioare având 4 podiumuri consecutive între 2011 și 2014. In 2011 la 125cc s-a clasat al doilea, apoi in 2012 și 2013 primul și al treilea la Moto 3 ,iar in 2014 din nou al doilea la Moto2.

Montmeló este un circuit foarte special pentru mine, deoarece este Grand Prix-ul meu, a explicat purtătorul numărului 25. Întotdeauna există o atmosferă frumoasa aici cu foarte mulți fani entuziaști. În ciuda rezultatelor obținute la Mugello, suntem foarte motivați și încrezători. Vom încerca să obținem cât mai multe puncte pentru a reduce diferența față de primii clasați. Mi-ar plăcea foarte mult să mă clasez pe podium la Montmeló ceea ce ar fi grozav pentru mine și echipa mea.

Pe lângă partenerul său Rossi deține un record impresionant pe circuitul din Barcelona având 13 podiumuri consecutive între 1997 și 2009. În total Il Dottore a avut 10 victorii șa toate clasele dintre care 7 la clasa regină, cea mai recentă în 2016. Valentino este pe locul doi în campionat la 23 de puncte de Marquez și 5 față de coechipierul său, Viñales.

rossi.jpg

Sper să fiu mai puternic la Barcelona, cred că potențialul nostru este mai bun ca la Mugello. Am descoperit ceva foarte important și anume că noul asfalt ajută foarte mult motorul nostru Yamaha. Nu ne-a fost ușor până acum și am avut de suferit destul de mult mult dar nu trebuie să renunțăm și trebuie să ne concentrăm pe ce avem de făcut, și anume să câștigăm cât mai multe puncte.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.