Trofeul TOTAL câștigat de Lucian Răduț.

A treia etapă a Campionatului Național de Viteză în coastă care s-a desfășurat pe 9-10 Iunie la Brașov a avut un al treilea câștigător diferit.

După Simone Tempestini și Andrei Dumitrescu a venit rândul lui Lucian Răduț să câștige această probă. Acesta a profitat de ploaia care s-a abătut Duminică aspra Braşovului , la volanul unu Mitsubishi Lăncer Evo 8 și a încheiat cursa în 2:40,597. Locul secund i-a revenit lui Istvan Soos la volanul unu Subaru Impreza cu timpul 2:49,967,iar locul 3 a fost a lui Costi Stratnic (Dacia STCC) cu timpul de 2:50,069.

Ploaia a reușit sa dea peste cap planurile mai multor piloți precum Andrei Dumitrescu câștigătorul etapei trecute de viteză în coastă și s-a clasat doar al 16-lea deși a fost cel mai rapid în antrenamentele cronometrate.

Locul 4 i-a aparținut lui Andrei Şerban pe o Skoda Fabia,tracțiune față,iar pe locul 5 s-a clasat nimeni altul decât Mihai Leu. În top 10 s-au mai clasat Nicolae Ion, George Crețu, Călin Făgădar, Riccardo Tarabelli și Dragoş Savloschi, toți câștigând puncte în clasamentul general.

Etapa a fost marcată și de două accidente,unul Sâmbătă iar al doilea Duminică ,piloții implicați, Cosim Gruba și Teodor Găină fiind în afara oricărui pericol.

În manșa de concurs am mers strict la rezultat. Mie îmi place foarte mult în condiții de aderență scăzută și îmi place foarte mult Poiana. Chiar dacă ploaia nu este bună pentru spectatori și pentru spectacol în general, sunt de părere că un pilot trebuie să știe să meargă în toate condițiile. Iar ploaia mai omogenizează puterile și mașinile. În rest, campionatul este încă la început.” a declarat Lucian Rădăuț.

Următoarea etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop se va desfășura la Reșița, în perioada 30 iunie – 1 iulie 2018.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.