Alex Zanardi revine in motorsport

ZanardiDTM.jpg

La 51 de ani Alessandro Zanardi revine în motorsport la bordul unui bolid BMW M4 DTM

Fostul pilot de formula 1 Alessandro Zanardi în vârstă de 51 de ani a anunțat că se pregătește pentru Cursa de 24 de ore de la Daytona din 2019. Astfel că pilotul BMW a acceptat invitația constructorului german cu care a colaborat și în trecut de a participa la cursa de la Misano. Acesta fiind un pas important  in pregătirea sa pentru cursa de pe continentul american.

Cei de la BMW au pregătit un BMW M4 DTM adaptat special pentru el pentru a putea fi pilotat doar cu mâinile care va fi testat chiar in acest week end la Hungaroring , circuit aflat lângă Budapesta.

zanardi-thought-bmw-dtm-offer-was-a-joke

Mă simt precum un copil în magazinul cu bomboane și abia aștept să concurez cu BMW M4 DTM la Misano. Oricum plănuiam să călătoresc la Misano pentru primele curse nocturne din istoria acestui sport, dar să fiu în cockpit și chiar să iau parte la acestea e pur și simplu fantastic!

Sunt deosebit de încântat să concurez cu BMW M4 DTM la Misano pentru că mereu am visat să-mi trec experienţa DTM în “albumul cu cele mai plăcute momente” din cariera mea în motorsport. De mai mulţi ani, DTM este una din disciplinele motorsportului care reprezintă vârful aisbergului în ceea ce priveşte tehnologia, viteza maşinii şi nivelul competiţiei, care acum sunt mai sus ca niciodată. Calităţile piloţilor din DTM şi pregătirea echipelor sunt, în viziunea mea, la fel de bune ca în Formula 1. Sunt la nivel înalt şi nu poţi găsi ceva mai bun de atât. Pe de altă parte, acest lucru mă îngrijorează şi voi aborda această provocare cu multe respect, ştiind că va fi unul dintre cele mai dificile lucruri pe care le-am făcut vreodată în cariera mea de pilot. Sunt recunoscător că BMW s-a oferit să înceapă acest proiect şi tuturor inginerilor de la München care deja pregătesc maşina. Voi face tot ce este posibil să-i reprezint onorabil într-un platou de concurs competitiv.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.