Daniel Ricciardo pleacă de pe locul 6 și câștigă în China.

daniel-ricciardo-696x385

Dezastru pentru Ferrari in China. Vettel il blocheaza pe Kimi la strat iar aceste pierde doua pozitii. Germanul termina pe locul 8

Un start cum nu se poate mai prost pentru Kimi care deși pleacă foarte bine, Vettel îl blochează și pierde din start 2 poziții fiind depășit de Bottas și imediat  de Max Verstappen. Vettel care reușește si el un start bun își păstrează prima poziție. Max este singurul pe ultra softuri și rămâne de văzut câte tururi va reuși sa rămână pe pista.

Până în turul 12 grupul fruntaș format din primii 6 piloți rulează în regim de conservare a pneurilor toți rulând în 1,39.100 pe tur.

Gasly deschide sarabanda intrării la boxe. În turul 17 Red Bull decide sa îl cheme pe olandez la boxe schimbând ultra softul cu guma alba medie. Imediat este chemat la boxe și Hamilton care pune și el tot guma medie ceea ce dovedește o strategie cu o singură oprire.

Bottas schimba în turul 20 înaintea lui Vettel cu un tur și reușește sărmana în fata lui germanului trecând la conducerea cursei. În acest moment cei de la Ferrari decide sa îl tina cât mai mult pe Kimi pe pista pentru a îl bloca pe Bottas dându-i ocazia lui Vettel sa se apropie.

În turul 27 Bottas reușește sa treacă de Kimi care avea deja cauciucuri foarte uzate,este chemat la boxe si el imediat punând  gume medii mizând tot pe o oprire. Kimi iese tocmai în spatele lui Ricci la 11 secunde însă norocul îi surâde în turul 31 când avem parte din nou de safety car. Red Bull sunt primii care reacționează cheamand ambii piloți la boxe pentru un nou schimb. Rezultatul se vede, Hamilton fiind depășit de ambele monoposturi Red Bull. Verstappen se repede asupra lui Vettel și îl acroşeaza pe acesta în pen-ultimul viraj. Amndoi pierd 2 poziții importante fiind depășiți de Hamilton și Raikkonen. Tot aici Raikkonen trece și de Hamilton. Ricci în schimb merge perfect și trece de Vettel, își anunță deja pretențiile la locul 1. Nu sta prea mult pe gânduri și trece și de Bottas.

După acrosaj Max Verstappen reușește sa revină trecând încă o dată de Hamilton însă Vettel are probleme și ajunge pe locul 7 în fata lui Alonso. Nu reuseste sa reziste în fata atacurilor fostul campion mondial și pierde și această poziție. La vârf Raikkonen cu pneuri mai proaspete îi sufla în ceafă lui Bottas dar acesta rezista pana la final.

Echipa a facut un efort fantastic. Toti au facut tot posibilul pentru a puna masina la punct iar strategia s-a dovedit a fi castigatoare ,le datorez vicoria, a spus Ricciardo la final.

î

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.