Sebastian Vettel 49 de victorii din 200 de curse.

Victoria lui Vettel se datorează strategiei schimbate din mers.

Într-un final se pare ca Ferrari nu numai că a recuperat diferența dintre ei și Mercedes, de peste jumătate de secundă, dar au devenit și ceva mai rapizi monopolizând prima linie Vettel reușind pole-ul chiar pe final. Hamilton a primit o penalizare de 6 locuri pentru schimbarea cutiei de viteze, el plecând după locul 9. Din lina a doua au plecat Bottas și Ricciardo. Vettel a avut un start foarte bun și reușește sa intre fără probleme în primul viraj. Raikkonen deși are și el un start bun plecând de pe partea murdara a pistei este ajuns în primul viraj si depășit de conaționalul său, asfel că o prima parte din plan este îndeplinită de cei de la Mercedes.

Gasly plecat de pe locul 5 reușește și el un start excelent reușind sa îl surprindă pe Ricciardo, însă australianul își recuperează poziția în virajul 4. Hamilton pornește destul de precaut și pierde o poziție în favoarea lui Alonso care nu stă la discuții și în virajul 8 trece de britanic. Nu același lucru se întâmplă cu Versappen plecat de pe locul 15 care profita de acroşajul dinte Hartley și Perez și se trezește chiar în spatele lui Hamilton. Max forțează peste limită incercand să treacă de pilotul britanic însă acesta rezistă iar Versappen atinge cu roata stânga spate aripa dreapta față, iar de aici rezultă pana pentru pilotul olandez. Tarandu-se până la boxe Max reușește schimbul de pneuri dar este nevoit sa abandoneze în turul următor datorită diferențialului afectat. Imediat apare dezastrul pentru Red Bull când Ricciardo abandonează în același tur datorită unor probleme electrice.

În fața toul merge foarte bine pentru Vettel, Bottas nereușit sa se apropie de el. Conform informațiilor deținute de Vettel finlandezul ar fi trebuit sa intre la boxe undeva în turul 15 însă acesta creste brusc ritmul reușind sa vina undeva la la 2.5 secunde în spatele germanului,care intra la boxe în turul 18 încălțând momnopostul cu pneuri soft. În turul următor este chemat și Raikkonen. Cei de la Mercedes se văd nevoiți sa il cheme și ei pe Bottas la boxe în turul 20. Hamilton devine lider iar Vettel se află în spatele lui la o diferență de numai 5 scunde cu pneuri soft proaspete. În numai 4 tururi reușește sa îl ajungă din urmă, ca mai apoi sa îl depășească cu ajutorul sistemului DRS.

În turul 34 Kimi este chemat pentru al doilea schimb de pneuri urmând sa încalțe gumele super soft, însă piulița rotii sranga spate rămâne blocată. Mecanicul respectiv încearcă sa schimbe pistolul pneumatic însă este prea târziu. Cum semaforul din fata pilotul funcționează pe baza informațiilor primite de la senzori instalați pe janta și fuzetă Raikkonen primește verde trecând peste piciorul mecanicului respectiv, provicandu-i fracturi multiple. Este oprit însă imediat prin radio deoarece pe monopustul SF71H erau montate 3 pneuri super soft și unul soft. Cursa terminată pentru Kimi.

În următoarele 3 tururi ,exact cât a durat evacuarea mecanicului accidentat strategii echipei Ferrari îl anunță pe Vettel ce vor trece la planul B,acela cu o singură oprire. Din acest moment Vettel începe sa ruleze în regim de conservare a cauciucurilor pentru a putea termina cursa cu acele softuri. Hamilton aflându-se la o distanță de 19 secunde ieșea din calcul,însă Bottas se afla în spatele lui la 6 secunde.

Mai sunt 10 tururi până la final iar cei de la Mercedes realizează ca Ferrari nu mai intra la boxe, atunci Bottas primește undă verdeață îl atace pe Vettel. Nu durează mult și Bottas îi sufla în ceafa lui Vettel însă aceasta rezista reușind sa îl blocheze pe finlandez pana la finalul cursei.

Am comunicat echipei cu 10 tururi înainte de final că ‘Am totul sub control.’ Nu știu dacă acest mesaj a fost difuzat. Dar asta era o minciună. Nimic nu era sub control! Când mi-au spus timpii pe care-i făcea Valtteri știam că nu am cum să-i țin piept. […] Planul orignal era să facem două opriri, dar evident am schimbat din mers. Pneurile… Am încercat să le menajez și am reușit. Abia am reușit.” a spus Vettel la finalul cursei.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.