FIA ia in calcul introducerea mai multor zone DRS pe mai multe circuite

Sursă foto:automaket.ro

In incecarea de a aduce mai mult spectacol pe circuitele de Formula 1 FIA a luat decizia de a aduga mai multe zone DRS pe anumite circuite.

Se pare ca intoducerea celei de a treia zone DRS la Melbourne, Australia nu a avut succesul scontat, pe tot parcursul cursei efectuandu-se doar 5 depasiri. Acest lucru i-pus pe gânduri pe cei de la FIA care s-au gândit și la varianta modificării acestui circuit.

“Analizăm cu atenție ce putem face pentru a optimiza posibilitățile în zonele DRS. Australia nu este o locație ideală pentru depășiri, cele două zone de DRS dovedindu-se a fi nesatisfăcătoare. Am crezut că există o posibilitate de a crește numărul de depășiri pe linia dreaptă dintre virajele 12 și 13. Totodată, dacă pilotul activa din nou la virajul 15, ar fi putut să folosească DRS-ul și pe linia de start-sosire. Am încercat să oferim aceste oportunități aici, iar pe viitor le vom încerca și pe alte circuite, unde credem că putem gândi mai bine aceste zone de DRS”, a declarat Whiting.

Ținând cont ca circuitul se află într-un parc și ca este unul stradal, nu unul clasic modificările nu sunt foarte ușor de făcut.

Am pus în discuție câteva modificări la circuit cu organizatorii. Există și un proiect în acest sens, dar nu știu în ce stadiu este. A pornit de la o idee pe care le-am dat-o acum câțiva ani. Ar fi ușor de pus în practică, dar trebuie să ținem cont de faptul că avem de-a face cu un parc și un drum public, așa că modificările sunt mult mai greu de făcut decât pe un circuit clasic”, a concluzionat directorul FIA.

FIA a hotărât sa ia în calcul această situație pentru mai multe circuite,încercând să facă tot posibilul pentru a readuce spectacolul pe pistă.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.