Circuitul Albert Park din Melbourne vine cu o surpriza pentru fanii formulei 1

LewisHamiltonF1WinterTestingBarcelonaI1731W5NZGBxFederatia Internationala de Automobilism (FIA) a venit cu o inovatie pentru circuitul din Australia.

Prima cursa care deschide sezonul 2018 vine cu o surpiza pentru fani prin care incearca sa ofere mai mult spectocol pe pista. O noua zona DRS va fi disponibila pe circuitul Albert Park, ceea ce va duce la mai multe depasiri si implicit la mai mult spectacol, prin asta incercand sa castige si mai multi fani. In caz ca sunt persoane care nu stiu ce este acela un sistem DRS voi incerca sa explic in cateva cuvinte ,si pe intelesul tuturor . DRS vine de la Drag Reduction System si a fost introdus in Formula 1 in anul 2011. Pilotul poate activa sistemul DRS modificand unghiul aripii spate in momentul in care se afla la mai putin de o secunda de pilotul din fata ,prin asta obtinand un surplus de viteza care ii permite sa faca depasirea mult mai usor. Zonele DRS sunt stabilite de FIA pentru fiecare circuit in parte,iar sistemul DRS va fi activat strict pe aceste zone incepand din turul 3 al cursei.

Revenind la circuitul Albert Park trebuie sa spunem ca acesta a avut pana in 2017 doar 2 zone DRS, prima zona fiind pe linia de start/sosire iar a doua zona , imediat dupa dupa iesirea din virajul 2 pana la intrarea in virajul 3. A treia zona nu este foarte lunga ,ea incepand la iesirea din virajul 12. Pentru o mai clara viziune vedeti imaginea de mai jos.

Australian-GP-Albert-Park-F1-2018-circuit-map-3-DRS-zones.png

Zona fiind mai scurta, probabil ca nu toate depasirile vor reusi, insa cu siguranta monopostul din spate se va apropia mult mai mult facand posibila depasirea pe linia de start/sosire. Nu putem decât sa sperăm că vor mai apărea idei de genul acesta,care bineînțeles să fie și puse în practică.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.