Mauritius Insula trestiei de zahăr sau Insula Pardisului

20180308_165346.jpg

Aszare si putina istorie

Mauritius sau Republica Mauritius este o țară insulara din largul coastelor continentului african situată in sud-vestul Oceanului Indian ,la aproximativ 900 de km de insula Madagascar. Se mai numește și Insula Trestiei de Zahăr deoarece sunt renumiți pentru romul făcut din ea. Trestia de zahăr a fost adusa în insulă de catre guvernatorul olandez Van de Stel din Batavia în anul 1639. Pe 12 Martie sărbătorește ziua Națională anul fondării ca Republica fiind 1968.

În 1638 insula a fost ocupată de olandezi punând aici bazele unei mici colonii,dar au abandonat-o în anul 1710, pentru ca în 1715 sa fie ocupata de francezi. Nici ei nu au rezistat prea mult deoarece în 1810 insula a fost cucerită de britanici. Din acest motiv pricipalele limbi care se vorbesc sunt engleza și franceza. Pentru localnici transportul in comun este gratuit, deasemenea nu platesc asigurari medicale si beneficiaza de o locuinta de stat in functie de membrii familiei.

Principalele surse de venit sunt în continuare trestia de zahăr și turismul. Trebuie spus ca pe insulă vin turiști din toate colțurile lumii, căutând aici liniște, soare și apa Oceanului Indian care este deosebit de limpede și calda pe tot timpul anului. I se mai spune și insula paradisului datorită peisajului unic întâlnit

20170921_175533.jpg

Preturi si cazare

In ceea ce privește cazarea găsim aici resorturi de 4🌟🌟🌟🌟și 5🌟🌟🌟🌟🌟 in regim all inclusive precum și pensiuni și vile de închiriat la prețuri rezonabile. Dacă la hotelurile de 4 și 5 stele cazarea poate duce 2 sau 3 mii de dolari în sezonul estival care începe la 1 Noiembrie se se termină la 30 Aprilie la pensiune se poate găsi cazare și cu 70-80 de dolari pe noapte. Între 1May și 31 Octombrie pe timp de iarnă preturile sunt ceva mai jos, numai ca în aceasta perioadă plouă foarte des în schimb temperaturile sunt intre 24 și 28 de grade iar apa Oceanului cam 22 ,23 de grade. Si in aceasta peroada te poti bucura de vacanta in liniste insula nefiind foarte aglomerata. Moneda locala este Rupee, iar un Euro echivaleaza cu 39 Rupees aproximativ. Bauturile si mancarea nu sunt scumpe, daca nu cauti ceva extravagant si te multumesti cu cele de cartier daca le pot numi asa. Sa spunem ca o masa pentru 2 persoane este in jur de 2000 Rupees, aproximativ 50 Euro in care bineinteles beneficiezi si de celebrul lor rom servit in nuca de cocos. Capitala este Port Louis si este un oras destul de maricel si pus la punct. Gasesti aici mall-uri restaurante de lux , si locuri de distractie destule

20170924_142214.jpg

Restaurantul din imagine se numește Sunset Garden se află pe malul oceanului în partea de vest a insulei în zona Flic-en-Flac. Îl puteți găsi pe TripAdvisor cu foarte multe reviews uri pozitive. Pentru iubitorii de șea- food este foarte indicat.

Obiective de vizitat

Valley des Couleurs sau Parcul National din Mauritius aftat in cea mai inalta parte a insulei devenind una din tintele turistilor din 4 Iulie 1998 cand au fost descoperite cele 23 de culori ale pamantului. Sunt multe activitati aici , de la plimbari cu ATV sau masini de teren , tiroliene pentru cei doritori

Gradina Botanica Sir Seewoosa, lacul Grand Basin, Le Cauden Waterfront din Port Louis.

Se poate ajunge cel mai usor ,dar nu si cel mai ieftin din Roamnia vorbind cu Qatar Airways prin Doha, Turkish Airlines, prin Istanbul, sau cu Fly Dubai pana in Dubai si de acolo cu Emirates.

Pnru cetatenii romani visa se poate lua la aterizare.

În încheiere vreau sa va spun ca Mauritius este o destinație care chiar dacă este foarte departe de tara noastră sau Europa merită să ajungeți măcar o singură dată să o vizitați.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.