Noul X de la Mercedes-Benz

20180308_112613

Mercedes-Benz Clasa X primul pick up premium din istoria gigantului german

Vorbim astazi despre Mercedes-Benz clasa x care este oficial disponibil si pe piata din Romania,echipat cu trei variante motor Diesel şi anume:

Mecedes-Benz clasa x 220D 2.3 litri 163 CP

Mercedes -Benz clasa x 220D 2.3 litri 190 CP

Mercedes -Benz clasa x 200D 2.0 litri 165 CP

Pentru început pe piața din România este disponibilă doar varianta pe motorină, cea benzină urmând probabil sa apară ceva mai târziu.

Pachetul de dotari apartine liniilor Progressive si TOP cu un design pe masura si echipari pentru orice fel e activitati. Varianta standard, model Pure vine cu un pachet de dotari standard cu sistem de navigatie,sistem automat keyless-go-start-stop, pachetul de parcare cu camera de 360 de grade si camera pentru mersul cu spatele. Are o garda la sol de 202mm, care optional poate fi ridicata in functie de nevoi. Interiorul este si el la inaltimea asteptarilor ,oferind un confort sporit in special pe drumurile off road. În ceea ce privește tracțiunea știm foarte bine ca brandul german este o autoritate în materie așa ca au intrat în lupta directa cu cei de la Toyota Hilux cu motor de 2.4 litri 150 CP si cu VolkswagenAmarok , insa la confortul din interior Mercedes este clar superior. Sistemul 4X4 poate fi activat în mers pana la viteze de 100 km/h și opțional se poate comanda funcția de blocare a diferentialului central. Pentru drumurile ușoare se poate alege modul cu 2 roți motrice iar pentru teren accidentat se poate activa modul 4L.

20180307_124932
Sursa foto: Mercedes-Benz

Compartimentul pentru marfa este echipat cu un dispozitiv de iluminare ,are si un al doilea semnalizator de frana cu led care lumineaza intraga suprafata de incarcarcare plus o priza de 12 V unde poti conecta mai multe echipamente si aparate.

Dotări opționale

Pe lângă dotările standard clasa x vine sa cu ceva dotări în plus cum ar fi sistemul multi media cu un display de 8.4 inch ,jante de 19 inch pe care le găsim doar la varianta de top, Pawer. Pe langa acestea mai este si pachetul pentru siguranta cu urmatoarele dotari:

Active Brake Assist, Lane Keeping Assist, Traffic Sign Assist si Trailer Stability Assist.

Se poate achizitiona prin Auto Schunn ,pretul de pornire fiind 44.700, insa se poate achizitiona si in leasing rata pentru modelul de echipare Pure 490 euro plus TVA si pentru modelul Progressive 690 euro plus TVA. Aceasta masina utilitara daca o putem numi asa se adreseaza unui public care isi doreste o variant premium cu spirit de aventura sau celor ce locuiesc mai departe de zgomotul si agitatia din orase in zone mai greu accesibile.

20180307_124602
Sursa foto Mercedes-Benz

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.